2024
NET OPEN: restaurant Haut @ SKY Tower One in Oostende
Eind mei openden chef-kok Dimitri Proost en manager/maître d’hôtel Randy Degroote officieel de deuren van restaurant Haut voor het grote publiek. Het restaurant bevindt zich op de 28ste verdieping van SKY Tower One in het bruisende SKY District, vlakbij de jachthaven en het station in Oostende.
Met een adembenemend uitzicht over de stad en haar kustlijn, biedt restaurant Haut een unieke culinaire ervaring die alle zintuigen prikkelt op bijna 100 meter hoogte.
Fine dining op bijna 100 meter hoogte
De opening van Haut is meteen een primeur in België. In dit restaurant is het voor het eerst mogelijk om op bijna 100 meter hoogte te lunchen of dineren. Het 360° panoramische uitzicht vanop de hoogste verdieping in SKY Tower One reikt ver over de Stad aan Zee tot aan de kustlijn.
Restaurant Haut is meer dan alleen een eetgelegenheid; het is een bestemming waar gasten worden ondergedompeld in een wereld van culinaire verfijning en buitengewone gastvrijheid.
Op hemelse hoogte komen smaak en ervaring samen
Chef Dimitri Proost boetseert een vernieuwende kijk op gastronomie. Hij genoot een klassieke opleiding in ons land en verkende de Japanse keuken. Zo verdiende hij zijn strepen onder meer bij ‘t Fornuis in Antwerpen, Hakkasan in Londen en bij Yamazato in Amsterdam.
In Haut staat de Frans-Belgische keuken centraal, die geïnspireerd is op lokale en seizoensgebonden ingrediënten. “Ik experimenteer graag met internationale technieken, waardoor elk gerecht een verrassing is. Ook de liefde voor de zee vormt een grote inspiratiebron”, aldus Proost.
Maître Randy Degroote legt de gasten in de watten. “Onze filosofie zegt O! Van ontdekken, ongeëvenaard, oprecht, onderdompelen en onvergetelijk.” Hij werkte onder andere als chef bij Restaurant Marina in Oostende, bij Markt XI in De Haan en bij Willem Hiele in Oudenburg.
Een ingetogen interieur om de omgeving te laten spreken
Het interieur is gebaseerd op het mysterieuze karakter van de Japanse interieurstijl. “We werken bewust met slechts acht tafels voor maximaal vier personen. Zo behouden we de focus ten volle op de gastronomische beleving”, aldus Randy Degroote.
“Het is ook mogelijk om aan te schuiven aan de chef’s table. Zo krijgen gasten een unieke inkijk in de habitat van de chef. Een privébijeenkomst kan perfect georganiseerd worden in de private dining room met plaats voor 14 couverts.”
Slagkrachtige familiebedrijven aan de basis
Restaurant Haut is onderdeel van het SKY District, ontwikkeld door Vastgoedgroep Degroote. Co-CEO’s van de groep Jan en David Degroote zijn bovendien ook eigenaars van restaurant Haut. De operationele uitbating wordt gedragen door Flow Hospitality Group, chef-kok Dimitri Proost en Vastgoedgroep Degroote.
Door de krachten te bundelen zal restaurant Haut de stad Oostende naar een nog hoger culinair niveau tillen en zo de Koningin der Badsteden een extra troef geven om uit te spelen.
Restaurant Haut is van woensdag tot en met zaterdag geopend voor lunch en diner.